putin-ne-khoche-obgovoryuvati-pivnichniy-potik-2-u-normandskomu-formati-yak-tse-zaproponuvav-zelenskiy

Путін не хоче обговорювати "Північний потік-2" у "нормандському форматі", як це запропонував Зеленський

 • 24834 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Президент РФ Володимир Путін заявив, що "нормандський формат" не місце для обговорення російського проекту газопроводу "Північний потік-2" та інших комерційних проектів. Про це він заявив в інтерв'ю для російського ЗМІ, передає УНН.

Що було раніше

Раніше обговорити російський газопровід на зустрічі "нормандської четвірки" запропонував Президент України Володимир Зеленський.

Цитата:

"Нормандський формат або інші подібні формати подібного роду - це політичні майданчики для обговорення ситуації на південному сході України. Це не має нічого спільного з такими комерційними проектами, як "Північний потік", "Північний потік-2", або транзит газу через Україну", - сказав Путін.

Також він заявив, що Росія має намір повністю виконати свої зобов'язання за контрактом на прокачку природного газу через територію України, і це питання не повинне пов'язуватися з проблемою Донбасу або "Північним потоком-2".

Доповнення

Після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими членами уряду і політиками в ФРН Володимир Зеленський заявив, що Україна і Німеччина мають різні погляди щодо будівництва російського проекту газопроводу "Північний потік-2".

Раніше Зеленський заявив, що в разі запуску російського проекту газопроводу "Північний потік-2" Україна повинна мати гарантії нормального газопостачання на 10-15 років.

Українські Національні Новини

Політика