putin-ne-zmozhe-unyknuty-pravosuddia-za-zlochyny-v-ukraini-holova-mks

путін не зможе уникнути правосуддя за злочини в Україні - голова МКС

 • 25798 переглядiв

Новообраний президент МКС Томоко Акане твердо вірить, що президент росії володимир путін, на арешт якого МКС видав ордер минулого року, врешті-решт постане перед судом і понесе відповідальність за воєнні злочини в Україні.

Новообраний голова Міжнародного кримінального суду Томоко Акане висловила  тверду впевненість у тому, що президент росії володимир путін, на арешт якого КМС видав минулого року ордер, постане перед судом за свої військові злочини в Україні. Про це вона сказала в інтерв'ю Kyodo News, передає УНН

Деталі 

На знак того, що путін врешті-решт понесе відповідальність Томоко Акане процитувала китайське прислів'я: "Помста небес повільна, але вірна". 

Голова МКС визнала, що "за останні два роки не було жодної справи, що призвела до арештів". Оскільки бойові дії тривають в Україні, а також між Ізраїлем і бойовим угрупованням ХАМАС у секторі Газа, "є багато справ, які потребують відповіді", - сказала вона.

Втім додала, що  "доки є докази і необхідність, ми маємо видати (ордер на арешт-ред.) незалежно від обставин і політичного походження".

Доповнення 

11 березня Томоко Акане обрали головою МКС. Саме вона минулого року видала ордер на арешт президента володимира путіна і дитячого омбудсмена марії львової-бєлової. Після чого її в росії оголосили в розшук

Нагадаємо 

Міжнародний кримінальний суд  5 березня видав ордери на арешт командувача дальньої авіації росії сергія кобилаша та командувача чорноморського флоту рф віктора соколова. 

кобилаша та соколова підозрюють у воєнних злочинах: атаках на українські цивільні обʼєкти з надмірним заподіянням шкоди мирним жителям, а також у злочинах проти людяності.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення МКС видати ордери на арешт російських командувачів дальньої авіації та чорноморського флоту рф, пообіцявши продовження докладання всіх зусиль, щоб "жоден російський звір, винний у вбивствах українських дітей, жінок і чоловіків, не залишився без покарання".

Популярні

Новини по темі

Армія рф може завдавати повторних ударів по Харкову - ОВА

 • 21771 переглядiв