putin-tema-ukrayini-zachipalasya-v-konteksti-donbasu-scho-stosuyetsya-yiyi-vstupu-v-nato-tut-nichogo-obgovoryuvati

Путін: тема України зачіпалася в контексті Донбасу, що стосується її вступу в НАТО - "тут нічого обговорювати"

 • 40190 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін на зустрічі в Женеві обговорили Україну. Про це заявив президент РФ на пресконференції за підсумками зустрічі з американським лідером, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Що стосується України, то так, ця тема порушувалася. Не можу сказати, що дуже докладно, але, наскільки я зрозумів президента Байдена, він згоден з тим, що в основі врегулювання на південному сході України повинні лежати Мінські угоди. З приводу можливого вступу України в НАТО, ця тема зачіпалася мазком, тут, мабуть, нічого обговорювати", - заявив президент РФ.

Нагадаємо

Раніше в Женеві завершився саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, який тривав близько чотирьох годин.

Згідно з американськими ЗМІ, представник Білого дому раніше повідомив, що двостороння зустріч в розширеному складі перервалася о 18:05 по Києву, трохи більше ніж через годину після другої зустрічі.

За даними Білого дому, два президента провели разом 2 години і 38 хвилин - менше 4-5 годин, анонсованих раніше обома сторонами.

Раніше повідомлялося, що підсумкова прессконференція глави російської держави запланована на 19:00 за київським часом, пізніше доведеться спілкування з журналістами Байдена.

Додамо

Як пише журналіст The Guardian Ендрю Рот, замість трьох раундів переговори обмежилися двома, що стало несподіванкою для журналістів. Це може свідчити або про те, що все пішло не за планом, або навпаки - що сторони вирішили прискоритися з якихось питань.

Як повідомив телеканал "Дождь", джерело в одній з делегацій на питання журналістів, як пройшли переговори, відповів: "Цілком успішно".

Українські Національні Новини

Політика