putin-vpershe-z-28-travnya-proviv-telefonnu-rozmovu-z-kantslerom-nimechchini-olafom-sholtsem

путін вперше з 28 травня провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем

 • 131714 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним. Зокрема, обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС та війну, яку розпочала рф проти України та її наслідки. Про це повідомляє офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Хебестрайт, передає УНН.

Повідомляється, що 90-хвилинна доповідь під час телефонної розмови була присвячена війні росії, що триває, проти України та її наслідкам.

Цитата

«Враховуючи серйозність військової ситуації та наслідки війни в Україні, канцлер закликала президента росії якнайшвидше знайти дипломатичне рішення, засноване на припиненні вогню, повному виведенні російських військ та повазі територіальної цілісності та суверенітету України. Федеральний канцлер підкреслив, що будь-які подальші анексіоністські кроки росії не залишаться без відповіді і не будуть визнані за жодних обставин», - повідомив Хебестрайт.

Деталі

Повідомляється, що Шольц закликав російського диктатора поводитися зі взятими в полон комбатантами відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевських конвенцій, та забезпечити безперешкодний доступ для Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Торкаючись ситуації на Запорізькій АЕС, Федеральний канцлер наголосив на необхідності забезпечення безпеки АЕС. У цьому контексті Федеральний канцлер закликала уникати будь-яких кроків щодо ескалації та негайно виконувати заходи, рекомендовані в доповіді Міжнародного агентства з атомної енергії, - розповів Хебестрайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Зеленського, Макрон обговорив з путіним ситуацію навколо ЗАЕС

Крім того, за його словами, Шольц і путін також говорили про продовольчу ситуацію у світі, особливо напружену внаслідок російської агресивної війни. Канцлер підкреслив важливу роль зернової угоди під егідою ООН і звернувся до путіна із закликом не дискредитувати угоду і надалі виконувати її у повному обсязі.

Зазначається, що Шольц та путін домовилися підтримувати контакт.

Доповнення

7 вересня Зеленський провів телефонну розмову з Шольцем, вони обговорили питання фінансів та оборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ звільнили ще три населені пункти на Харківщині

     • 318397 переглядiв

    ООН пропонує Україні та росії нову угоду щодо аміаку - дипломат

     • 159471 переглядiв