pyeskov-zayaviv-scho-pozitsiya-rf-schodo-ukrayinskikh-moryakiv-ne-zminilasya

Пєсков заявив, що позиція РФ щодо українських моряків не змінилася

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція Кремля з питання можливості звільнення захоплених українських моряків залишається такою ж, як і раніше, незважаючи на постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Ведомости".

"Позиція не може змінитися. Повинно завершитися слідство у зв'язку з порушенням закону про кордон і відбутися суд", - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНН, МЗС України надало до Міжнародного трибуналу ООН 93 листа доказів і процесуальних документів військових прокурорів про події в Керченській протоці.

Міжнародний трибунал з морського права в німецькому місті Гамбург оприлюднив текст свого рішення щодо зобов'язання Росії звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика