rada-ukhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-pro-elektronni-komunikatsiyi

Рада ухвалила за основу законопроект про електронні комунікації

 • 14147 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила законопроект №3014 про електронні комунікації, яким встановлюються повноваження держави в управлінні діяльністю електронних комунікацій. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається встановлення повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій, а також права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

Також законопроектом встановлюються правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж або послуг та передбачається:

- запровадити повідомний принцип реєстрації суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій;

- запровадити консультації з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їх інтереси;

- установити процедуру подання документів до регуляторного органа в електронному вигляді;

- удосконалити контроль у сфері електронних комунікацій з метою його спрямування на попередження правопорушень та зниження потенційно можливого тиску на суб’єктів господарювання, зменшення кількості перевірок цих суб’єктів на їх території;

- відповідальність за порушення законодавства про електронні комунікації;

- уточнити, враховуючи законодавство ЄС, термінологію у сфері електронних комунікацій.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект № 2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила законопроект щодо захисту трудових мігрантів

     • 21268 переглядiв

    Справа Стерненка: захист заявив про відвід судді Мєлєшак

     • 14744 переглядiв