rada-zberetsya-na-zasidannya-2-chervnya-poryadok-denniy

Рада збереться на засідання 2 червня: стало відомо про порядок денний

 • 33623 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Верховна Рада повернеться до пленарної роботи у вівторок, 2 червня. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку у Facebook заступниці голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук.

За словами народного депутата, тиждень розпочнеться із розгляду Програми уряду.

"Абсолютна більшість комітетів Верховної Ради не підтримали той текст, який Кабінет міністр подав ще у квітні, і надали свої рекомендації. Вірогідно голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання. За законом Уряд повинен внести доопрацьований варіант і парламент розгляне його протягом 15 днів. Розраховуємо отримати детальніший і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів", йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією Кравчук, в порядку денному на тиждень голосування у другому читанні законопроекту про "злодіїв у законі", постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроектів від "цифрового" комітету - про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж.

Також в планах голосування у другому читанні законопроекту з пакету порятунку креативних індустрій.

Народні депутати збираються розглянути важливі зміни до виборчого законодавства: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах у міських ОТГ, де не менше 15 тисяч виборців (зараз - 90 тисяч), зменшення застави за участь у виборах у 4 рази, паралельне висування до рад різного рівня і багато іншого - у першому читанні.

Кравчук зауважила, що нових випадків захворювання COVID-19 серед депутатів поки немає - усі тести тих, хто контактував з нардепом Валерієм Божиком - негативні.

Нагадаємо, Держпрограму стимулювання економіки буде передано до ВР наступного тижня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Туреччина з 1 червня відновить внутрішні авіарейси

     • 12105 переглядiв

    На Буковині виявили 43 нові випадки коронавірусу

     • 14960 переглядiв

    У Дніпрі горіла територія підприємства

     • 18957 переглядiв