radfed-rf-ukhvaliv-zayavu-proti-vidnovlennya-roboti-rosiyi-u-parye

Радфед РФ ухвалив заяву проти відновлення роботи Росії у ПАРЄ

 • 8446 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Рада федерації РФ на засіданні в середу ухвалила заяву, у якому заявила про відсутність підстав для направлення заявки на участь російської делегації у роботі чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у січні 2019 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

"У цій ситуації члени ради федерації федеральних зборів РФ не бачать підстав для направлення відповідної заявки на підтвердження повноважень російської делегації у ПАРЄ на чергову сесію 2019 року", - йдеться в заяві.

При цьому російські парламентарі підтверджують готовність до продовження "конструктивного діалогу" з національними парламентами, що входять у ПАРЄ, а також з органами та інституціями Ради Європи, включаючи Парламентську асамблею.

Як йдеться в документі, члени радфеду РФ заявляють, що ПАРЄ, ухваливши на своїх попередніх сесіях низку рішень про обмеження повноважень російської делегації, "відійшла від базових принципів демократії".

Російські сенатори констатують, що, незважаючи на вжиті спроби "внести низку коригувань до правил процедури ПАРЄ, по суті змін не сталося, оскільки залишається можливість обмеження прав національних парламентських делегацій, які представляють інтереси своїх виборців". "Таким чином, зберігається ймовірність подальшої дискримінації російської делегації з політичних мотивів", - наголошується у заяві.

Напередодні у держдумі РФ заявили, що їм немає сенсу повертатися в ПАРЄ.

Як повідомляв УНН, у ПАРЄ вирішили пом'якшити санкції, які можуть застосовуватися до її членів. Серед іншого, це рішення стосується насамперед Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу