radi-proponuyut-zasuditi-ideyu-ruskogo-mira-yak-formu-natsizmu

Раді пропонують засудити ідею "руского міра" як форму нацизму

 • 9507 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У парламенті зареєстровано проект закону 9139 про внесення змін до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" щодо засудження та заборони "російського світу" ("руского міра") в Україні, з посиланням на сайт ВРУ передає УНН.

"Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", щодо засудження та заборони "російського світу" ("руского міра") як форми націонал-соціалізму (нацизму) в Україні", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі затримали прихильника "руського міра"

Автори документу додають, що проект закону спрямований на засудження "російського світу" ("руского міра") – форма націонал-соціалізму (нацизму), російська неоімперська геополітична, культурно-історична ідея міжнародного та міждержавного співтовариства, об’єднаного причетністю до Росії і прихильністю до російської мови та культури, під гаслами єднання та захисту носіїв російської мови та культури, православної віри, спільної історичної пам’яті та спільних поглядів на суспільний розвиток.

"Чинне законодавство України містить заборону лише минулих комуністичного та націонал-соціалістичного режимів, не приділяючи уваги прогресуючій сьогодні ідеї "руского міра", спрямованій в тому числі на ліквідацію незалежності України. З огляду на це, необхідним є однозначне засудження та заборона на законодавчому рівні в Україні ідеї "російського світу" ("руского міра"), як форми націонал-соціалізму (нацизму)", - резюмують автори законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ятрович назвав Цоя та Висоцького "щупальцями "руського міра"

Пропаганда "російського світу" ("руского міра") – поширення інформації, спрямованої на виправдання злочинного характеру ідей російського світу ("руского міра"), яке в тому числі може проявлятись в наступних формах:

  • діях осіб, що містять ознаки сепаратизму, а саме: заклики до проведення зборів, мітингів, демонстрацій, протестів під гаслами приєднання окремих регіонів України до Російської Федерації (або виділення їх в окремі території з метою створення суверенної держави) чи набуття статусу дуже широкої автономії;
  • публічних висловлюваннях осіб, які виправдовують військову агресію проти України "для захисту російського і російськомовного населення";
  • поширення "загальноросійської ідеї" об’єднання українського, білоруського та російського народів в єдиний "триєдиний" російський народ";
  •  нав’язування суспільству ідеї про самодостатність, унікальність російської та/або слов’янської цивілізації на противагу "західним країнам"; звеличення, аж до формування культу осіб – перших керівників Російської Федерації;
  • поширення ідеології про виключний статус московського православ’я, начебто, про те, що Російська православна церква – основа Вселенського православ’я і єдина церква, яка зберегла автентичну віру, а також використання такої ідеології як підставу для об’єднання українського та російського народів.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу ідеолога "руського міра"

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Робочі підгрупи щодо Донбасу розпочали засідання в Мінську

     • 10084 переглядiв