raketa-blue-origin-bezosa-prizemlilasya-pislya-nevdalogo-zapusku

Ракета Blue Origin Безоса приземлилася після невдалого запуску

 • 185304 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Ракетна компанія, що належить засновнику Amazon мільярдеру Джеффу Безосу, зазнала свого першого невдалого запуску – евакуаційна система відкинула капсулу екіпажу в безпечне місце. Про це йдеться у повідомленні Sky News, інформує УНН.

Деталі

На знімках видно, як полум’я виривається з двигуна приблизно через хвилину польоту, а капсула вилітає з носової частини ракети. Пізніше вона приземлилася у техаській пустелі, спираючись на три парашути.

Місія, що стартувала 12 вересня, була дослідницькою та не передбачала наявність екіпажу, проте аналогічна ракета використовується й для запуску людей у космос. У Blue Origin заявили, що евакуаційна капсула функціонувала згідно проекту після того, як ракета-носій вийшла з ладу.

На відео, опубліковане компанією, можна побачити лише приземлення капсули, яка рухалася зі швидкістю близько 1100 км/год на висоті біля 8500 м.

Коли стався збій, коментарі про запуск замовкли, а диктор зрештою сказав: «Схоже, у сьогоднішньому польоті сталася аномалія. Це не було заплановано».

Ракета зазвичай приземляється вертикально, щоб її можна було використовувати в майбутніх польотах.

FAA, американська авіаційна служба, призупинила використання ракети до закінчення розслідування.

Це була 23-я місія для компанії, і Безос був учасником першої місії з екіпажем у 2021 році. Тридцять одна людина, у тому числі актор серіалу "Зоряний шлях" Вільям Шатнер, подорожували на ракеті, а останній платний рейс відбувся минулого місяця.

Нагадаємо

Blue Origin, що належить Джеффу Безосу, Virgin Galactic Річарда Бренсона та SpaceX Ілона Маска конкурують у новому секторі космічного туризму.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ракета Blue Origin Безоса приземлилася після невдалого запуску

     • 185304 переглядiв

    Помер французький кінорежисер Жан-Люк Годар

     • 387318 переглядiв