raketniy-esminets-ssha-uviyshov-u-chorne-more-3

Ракетний есмінець США увійшов у Чорне море

 • 14258 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Ракетний есмінець США типу "Арлі Берк" USS Ross в неділю, 14 квітня увійшов до акваторії Чорного моря, передає УНН, посилаючись на Bosphorus Observer.

"4-й корабель ВМС США, який відвідав Чорне море з початку 2019 року. USS Ross під час восьмого патрулювання в районі бойових дій Шостого флоту ВМС США пройшов північний Босфор. ВМС США працюють в Чорному морі відповідно до Конвенції Монтре", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що корабель прибув на місце патрулювання "в інтересах безпеки США, а також для демонстрації підтримки та проведення навчань з союзниками - Туреччиною, Болгарією, Румунією, і друзями Грузією і Україною".

Нагадаємо, 1 квітня два корабля НАТО - фрегат королівських військово-морських сил Канади "Торонто" (Toronto) і іспанських військово-морських сил "Санта Марія" (Santa Maria) - зі складу 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) зайшли і пришвартувалися на морському вокзалі Одеського морського порту.

Як повідомляв УНН, 4 квітня в НАТО узгодили пакет заходів щодо активізації підтримки Грузії і України, який передбачає, зокрема, заходи кораблів НАТО в порти і проведення спільних навчань.

Video: The Arleigh Burke-class guided-missile destroyer, Rota based USS Ross DDG 71 transited Bosphorus & entered the Black Sea. pic.twitter.com/zjhNkFCAbb

- Yörük Işık (@YorukIsik) 14 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Політика