raketniy-esminets-vms-ssha-arleigh-vurke-uviyshov-do-chornogo-morya

Ракетний есмінець ВМС США Аrleigh Вurke увійшов до Чорного моря

 • 21489 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Ракетний есмінець ВМС США Аrleigh Вurke увійшов до акваторії Чорного моря. Про це повідомляється на офіційному сайті Шостого флоту ВМС Сполучених Штатів, інформує УНН.

Цитата

"Ракетний есмінець ВМС США Arleigh Burke (DDG 51) увійшов до акваторії Чорного моря для рутинного патрулювання", - йдеться в публікації.

Деталі

У Шостому флоті зазначили, що корабель разом із союзниками та партнерами НАТО в регіоні забезпечуватиме "безпеку та стабільність" на водному шляху, перебуваючи у Чорному морі.

"Зараз, більш ніж будь-коли, ми твердо стоїмо поряд з нашими союзниками по НАТО та партнерами у чорноморському регіоні", - заявив командир есмінця Arleigh Burke Патрік Чепмен.

Негайна реакція Росії

Російські військові розпочали стеження за ракетним есмінцем ВМС США Arleigh Burke, який зайшов до акваторії Чорного моря. Про це повідомляє ТАРС із посиланням на Національний центр управління обороною Російської Федерації.

"Сили та засоби Чорноморського флоту розпочали стеження за діями есмінця з керованою ракетною зброєю Arleigh Burke ВМС США, який зайшов до акваторії Чорного моря 25 листопада 2021 року", - повідомили у військовому відомстві РФ.

Доповнення

15 листопада флагманський корабель Шостого флоту ВМС США Mount Whitney вийшов із Чорного моря після завершення навчань із союзниками. У Пентагоні заявили, що такі військово-морські навчання спільних сил НАТО дають змогу "підтримувати інтегровану систему стримування військових загроз".

12 листопада у міжнародних водах Чорного моря пройшли навчання, в яких взяли участь сім військових кораблів ВМС США, Туреччини, Румунії та України.

Українські Національні Новини

Суспільство