reis-u-bahazhnyku-za-euro340-000-do-rumunii-namahavsia-zaikhaty-mikroavtobus-z-34-cholovikamy-u-vantazhnomu-vidsiku

"Рейс у багажнику" за €340 000: до Румунії намагався заїхати мікроавтобус з 34 чоловіками у вантажному відсіку

 • 26880 переглядiв

34 українських чоловіки віком 25-40 років з 12 областей заплатили по 10 000 євро за те, щоб їх нелегально перевезли у вантажному відсіку мікроавтобуса до Румунії в обхід контрольно-пропускних пунктів.

У Чернівецькій області біля кордону з Румунією правоохоронці зупинили мікроавтобус, у вантажному відсіку якого переховували 34 чоловіка призовного віку. Про порушників та їхню поведінку під час затримання розповіли у Держприкордонслужбі, передає УНН.

На ділянці відділу "Порубне", після короткого переслідування, правоохоронці зупинили мікроавтобус, у вантажному відсіку якого в бік кордону прямувало 34 чоловіка. Під час затримання порушники вели себе зухвало та не виконували законних вимог прикордонників. Правоохоронцям довелося застосувати заходи фізичного впливу. 

– розповіли в ДПСУ.

Деталі 

Як з’ясувалося, пасажири мікроавтобуса, які полюбляють їздити у багажному відділені – це чоловіки віком від 25 до 40 років. Усі є громадянами України, однак є мешканцями 12 різних областей.

Нині водій мікроавтобуса підозрюється в організації незаконного переміщення осіб, тож його на певний час ввели у поле зору оперативників Держприкордонслужби України.

Видавали довідки ухилянтам: у Вінниці судитимуть посадовців ТЦК29.02.24, 22:25

Попередньо правоохоронці встановили, що організатор зібрав клієнтів на "рейс у багажнику" за допомогою одного з месенджерів. Зазначається, що за доставку в Румунію в обхід пунктів пропуску кожен з пасажирів заплатив по 10 тисяч євро.

За це організатору незаконного перевезення "світить" від 3 до 9 років позбавлення волі за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Щодо інших затриманих, то на них складені адмінпротоколи про порушення кордону.

На Волині злочинна група за участю інспекторки-прикордонниці переправили через кордон щонайменше 168 ухилянтів01.03.24, 15:43

Популярні

Новини по темі

Роботине під ефективним вогневим контролем ЗСУ – Лиховій

 • 23953 переглядiв

Україна та Польща близькі до вирішення імпортного конфлікту

 • 31115 переглядiв