rekordniy-kviten-virobnitstvo-gorilki-zroslo-napolovinu

Рекордний квітень: виробництво горілки зросло наполовину

 • 4474 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У квітні поточного року, порівняно із аналогічним періодом минулого року, виробництво горілки в Україні збільшилося на 50,1% - до 1 млн 33,8 тис. дал. Про це повідомила Державна служба статистики, передає УНН.

Поряд з цим, за рік Україна зменшила виробництво коньяку та бренді - на 7%, до 140 тис. дал.

Також було зафіксоване зменшення виробництва лікерів. У квітні, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виробництво лікерів скоротилося на 3,6% - до 558 тис. дал.

Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму та Севастополя.

Нагадаємо, як писав УНН, протягом останніх трьох років на легальному ринку алкоголю статистика фіксувала значний спад виробництва.

Так, за підсумками 2017 року, обсяги виробництва легальної горілки скоротилися щонайменше на 20%.

За словами глави ради директорів Beverage Trading Company Ольги Івушкіної, офіційний виробник спиртного в Україні з однієї пляшки сьогодні заробляє в сто разів менше, ніж нелегал.

“Сьогодні з однієї пляшки горілки „білий“ виробник за вирахуванням всіх податків, зборів, витрат на спирт, логістику, рекламу, оплату праці персоналу заробляє близько 15-25 копійок. Представник „тіньового бізнесу“ — 15-25 грн. Є різниця? При цьому покупець йде до нелегалу, тому що на полиці маленького селищної магазину його товар коштує в півтора-два рази дешевше офіційної безпечної і високоякісної продукції. Для споживача це відмінність сьогодні критична, і вибір, на жаль, очевидний”, — пояснила вона.

Тим часом експерти з питань розвитку алкогольної галузі констатують, що держава ніяких дієвих кроків на захист легального бізнесу не робить. Аналогічно як і не здійснює ефективні заходи з протидії тіньовому алкогольному сектору.

Українські Національні Новини

Економіка