reuters-rosiyskiy-gazprom-prosit-indiyu-platiti-za-gaz-v-yevro

Reuters: російський Газпром просить Індію платити за газ в євро

 • 97240 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Російський енергетичний концерн “Газпром” звернувся до найбільшого газотранспортника Індії GAIL з проханням сплачувати за імпорт газу в євро, а не в доларах. Так енергетичний гігант росії прагне відійти від американської валюти після нападу на Україну, повідомили Reuters два джерела, пише УНН.

Деталі

Захід запровадив жорсткі санкції проти росії після того, як москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

Індійський GAIL має з Газпромом довгострокову угоду з імпорту газу, щоб щорічно купувати 2,5 мільйона тонн скрапленого природного газу. Розрахунок проводиться у доларах.

Минулого тижня "Газпром" написав GAIL з проханням розраховуватися за закупівлю газу в євро, а не в доларах, повідомили проінформовані джерела. Вони зазначають, що державна індійська компанія все ще розглядає запит.

“GAIL не бачить жодних проблем у врегулюванні платежів у євро, оскільки європейські країни оплачують імпорт у євро”, – сказало одне з джерел.

Джерела також повідомили, що санкції можуть не вплинути на платежі в євро, оскільки контракт GAIL укладено з сінгапурським підрозділом Газпрому.

Нагадаємо

путін у середу, 23 березня, доручив приймати оплату за російський природний газ, що постачається до Європи, у рублях. Рішення він пояснив тим, що Захід начебто “підвів межу під надійністю своїх валют”.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters: російський Газпром просить Індію платити за газ в євро

     • 97240 переглядiв

    Російські окупанти знову бомбили Охтирку - ОВА

     • 91040 переглядiв