rf-pidnyala-vinischuvach-dlya-nedopuschennya-porushen-kordonu-litakami-vps-norvegiyi-nad-barentsovim-morem

РФ підняла винищувач для "недопущення порушень кордону" літаками ВПС Норвегії над Баренцовим морем

 • 13370 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Російський винищувач МіГ-29 був піднятий в четвер "для супроводу" літаків Falcon 20 і Р-3С Orion ВПС Норвегії над Баренцовим морем. Про це повідомили в Національному центрі управління обороною Російської Федерації (НЦУО), передає УНН з посиланням на ТАСС.

Повідомляється, що засоби контролю повітряного простору виявили сьогодні дві повітряних мети над нейтральними водами Баренцева моря.

"Для впізнання повітряних цілей і недопущення порушень державного кордону РФ в повітря було піднято винищувач МіГ-29 зі складу чергових з протиповітряної оборони сил Північного флоту. Екіпаж російського винищувача ідентифікував повітряні цілі як літак базової патрульної авіації Р-3С Orion і літак радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби Falcon 20 ВПС Норвегії", - сказали в Центрі, уточнивши, що порушення держкордону Росії зафіксовано не було.

Як повідомляв УНН, раніше Командування військово-повітряними силами США в Європі розкритикувало Росію за "непрофесійні та небезпечні" дії пілотів двох винищувачів Су-27 під час перехоплення американського стратегічного бомбардувальника Boeing B-52 над Чорним морем.

Українські Національні Новини

Новини Світу