rf-poshyriuie-feik-pro-sbu-ta-zelenskoho-shcho-rozpaliuiut-v-ukraini-relihiinu-viinu

рф поширює фейк про СБУ та Зеленського, що розпалюють в Україні релігійну війну

 • 104709 переглядiв

російська пропаганда поширює фейкові звинувачення в релігійній війні в Україні на адресу президента Зеленського та Служби безпеки, щоб підірвати довіру громадськості та виправдати дії рф.

російська пропаганда намагається поширити фейк про релігійну війну в Україні.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

Прокремлівські медіа розповсюджують непідтверджені звинувачення в адресу Служби безпеки України та Президента Володимира Зеленського, стверджуючи, що їх дії сприяють загостренню релігійної напруги.

Відповідно до цих маніпуляцій, обшуки у служителів та адвокатів Української православної церкви (УПЦ) та "союзу православних журналістів" ("СПЖ") мають на меті розпалити конфлікт на релігійній основі.

Проте, реальність виявляється іншою. Засновником так званого "СПЖ", як встановлено Міністерством юстиції, є доларовий мільйонер Вишневецький, який зв'язаний з торгівлею на окупованих територіях. Його дії та діяльність перебувають під уважним контролем правоохоронних органів у зв'язку з підозрою у пособництві терористам.

Публікації, що спрямовані на звинувачення СБУ та Президента України, мають очевидну мету - підірвати довіру громадян до влади та державних інституцій, а також популяризувати дії так званих "визволителів".

рф розповсюджує фейк вигаданого автора про "приховане президентом України володіння яхтами"14.03.24, 10:17

Юлія Котвицька

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Канада припинить експорт зброї до Ізраїлю

     • 32475 переглядiв