rf-prodovzhuye-budivnitstvo-pivnichnogo-potoku-2-nezvazhayuchi-na-popravki-do-direktivi-yes

РФ продовжує будівництво "Північного потоку-2", незважаючи на поправки до директиви ЄС

 • 9972 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Поправки, внесені Радою Європейського союзу в Газову директиву, не змінюють правові рамки спорудження газопроводу "Північний потік - 2". Реалізація проекту триває за графіком і за підтримки інвесторів. Про це повідомляє Йенс Мюллер - офіційний представник компанії Nord Stream 2 AG, оператора будівництва "Північного потоку - 2", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Реалізація проекту триває в повній відповідності з чинним законодавством і при повній підтримці фінансових інвесторів. Угода про внесення поправок в Газову директиву не змінює правові рамки будівництва "Північного потоку - 2", - заявив Йенс Мюллер.

Офіційний представник компанії зазначив, що компанія Nord Stream 2 AG прийняла до відома формальне прийняття поправки в Газову директиву Європейського союзу. Однак перш ніж вступити в силу, законопроект повинен бути опублікований в Офіційному журналі Європейських співтовариств і імплементований в національне право країн-членів протягом дев'яти місяців.

"Ми продовжимо спостерігати за процесом і дамо оцінку новому законодавству і його імплементації в національне право після його публікації", - повідомив Мюллер.

Як повідомляв УНН, Європарламент затвердив зміни в газову директиву ЄС по "Північному потоку-2".

Текст поправок в газову директиву Євросоюзу був узгоджений 12 лютого на технічних переговорах між Європарламентом, Єврокомісією та Радою ЄС.

Раніше в МЗС України зробили заяву про наслідки змін в газову директиву ЄС для "Північного потоку-2" .

Російський газопровід "Північний потік-2" будується для поставок газу в Німеччину в обхід України. В Україні вказують на політичність цього проекту і на те, що якщо "Північний потік-2" буде побудований, Росія організовує серію провокацій, щоб остаточно припинити транзит через Україну. Німеччина заявляє, що не вважає цей проект політичним, і зробила кроки, спрямовані на збереження транзиту газу через Україну.

Українські Національні Новини

Політика