rf-zdiisnyla-naibilshu-odnochasnu-raketnu-ataku-na-enerhoobiekty-kharkivshchyny-prokuratura-pokazala-naslidky

рф здійснила найбільшу одночасну ракетну атаку на енергооб'єкти Харківщини: прокуратура показала наслідки

 • 27060 переглядiв

рф здійснила найбільшу одночасну ракетну атаку на енергетичні об'єкти в Харківській області, застосувавши щонайменше 18 ракет С-300 та "Іскандер", залишивши населені пункти без електрики та спричинивши пожежі.

Ранковий удар російських військ став найбільшою одночасною ракетною атакою рф на енергооб'єкти Харківської області, попередньо, ворог застосував щонайменше 18 ракет типу С-300 та "Іскандер", низка населених пунктів без світла, повідомили у п'ятницю у Харківській обласній прокуратурі, показавши наслідки, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, 22 березня з 5:00 до 5:30 ворог "масовано атакував ракетами обʼєкти енергетичної інфраструктури Харкова та області". "Спалахнули пожежі. Низку населених пунктів Харківщини знеструмлено", - вказано у повідомленні прокуратури у Telegram.

Як зазначається, отримав поранення 43-річний працівник одного з енергопідприємств області.

"За попередніми даними, ворог застосував по регіону загалом щонайменше 18 ракет типу С-300 та "Іскандер". Інформація буде уточнюватись", - зазначили у прокуратурі.

"З початку повномасштабного вторгнення рф це найбільша одночасна ракетна атака ворога на обʼєкти енергосистеми Харківщини", - повідомили у прокуратурі.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Додатково

Директор Київського наукового інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше зазначав, що ракети виробництва КНДР, які рф застосовувала під час ударів по Україні, у тому числі і по Харкову, практично ідентичні російським ракетам "Іскандер-М".

"Можемо підтвердити кілька випадків використання рф північнокорейських ракет. 14 лютого росія вдарила по Україні щонайменше шістьма такими ракетами.

Північнокорейські балістичні ракети KN-23 мають свою специфіку та особливості, зокрема летять швидше російських. Але загалом вони майже такі самі, як "Іскандер-М".

Частину такої північнокорейської ракети ми знайшли після атаки на Київ 2 січня на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова) у Солом’янському районі, де постраждала дев’ятиповерхівка й загинули четверо людей", - зазначив Рувін.

Популярні

Новини по темі

Укрпошта презентувала поштовий набір "Міста Героїв. Охтирка"

 • 22812 переглядiв