rishennya-mert-pro-pidvischennya-minimalnoyi-tsini-na-alkogol-peredano-na-rozglyad-uryadu

Рішення МЕРТ про підвищення мінімальної ціни на алкоголь передано на розгляд уряду

 • 10413 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Міністерство економічного розвитку і торгівлі передало на розгляд Кабміну проект постанови про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі МЕРТ.

"Листом Мінекономрозвитку від 11.07.2018 №3805-01/30215-01 проект постанови Кабінету Міністрів “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. №957” (щодо коригування розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв) подано на розгляд Кабінету Міністрів України", - деталізували у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив доцільність перегляду МРЦ на алкоголь

Додамо, що відповідний проект постанови з'явився на сайті МЕРТ 13 червня 2018 року.

Зауважимо, що проектом передбачене подорожчання горілки на 12%, вин — десь на 8-24%, коньяків та бренді - на 6-7%.

“Відбулося зростання складових ціни на алкоголь через подорожчання компонентів виробництва, зокрема цін на спирт, тару, комплектуючі. Тому на сьогоднішній день розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв та потребує корегування”, — обґрунтували своє рішення у МЕРТ.

У відомстві також пояснили, що у 2018 році ставки акцизного податку на коньяк були підвищені на 20% — з 105,80 грн до 126,96 грн за 1 літр 100% спирту.

Зауважимо, що підвищення мінімальної ціни на алкоголь завжди є наслідком податкового навантаження на виробників спиртної продукції.

В ідеалі, підвищення МРЦ на алкогольні вироби має відбуватися одразу, як тільки змінюється ціна спирту та зростають акцизні ставки, зауважила глава ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На подвір'ї на Черкащині стався вибух

     • 10784 переглядiв

    Восени в Україні пройде міжнародний конкурс вин

     • 10862 переглядiв

    На Південному мості майже на три тижні обмежать рух

     • 18669 переглядiв