rizik-ptashinogo-gripu-znizhuyetsya-v-angliyi-dozvolyayut-trimati-domashnikh-ptakhiv-na-vulitsi

Ризик пташиного грипу знижується: в Англії дозволяють тримати домашніх птахів на вулиці

 • 224930 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. У вівторок в уряді Англії заявили, що свійську птицю, яка утримується в неволі, можна буде знову тримати на вулиці. Дозвіл набуде чинності вже з наступного тижня, оскільки ризик захворіти на пташиний грип у країні знижується, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Головний ветеринарний лікар Великої Британії Крістін Міддлімс заявила, що розпорядження про заборону утримування птахів на вулицях в Англії та Уельсі буде скасовано о 00.01 у вівторок, 18 квітня.

Доповнення

Головний ветеринарний лікар Великобританії попередила, що, попри зняття заборони, все ж необхідно буде підтримувати "суворі стандарти" біобезпеки, оскільки очікують, що пташиний грип ще циркулюватиме у навколишньому середовищі протягом кількох тижнів.

Також це рішення означатиме, що яйця знесені птахами, які перебували на відкритій місцевості можуть знову з'являтися у вільному продажі.

Нагадаємо

Заходи проти утримання птахів на відкритих місцевостях були впроваджені під час найбільшого у світі спалаху пташиного грипу.За останній рік у Великій Британії було підтверджено понад 330 випадків захворювання, через це було знищено 4 мільйони птахів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Південна Корея проведе перший запуск комерційного супутника

     • 719974 переглядiв

    У США схвалили можливий продаж ракет HIMARS Марокко

     • 884874 переглядiв

    Україна може втратити перевагу над рф у війні дронів – The Guardian

     • 1646088 переглядiв

    У "Гвардії наступу" з’явиться нова, дев’ята бригада

     • 795388 переглядiв