robocha-hrupa-pry-odeskii-ova-skasuvala-nepotribni-tendery-na-tretynu-miliarda-hryven

Робоча група при Одеській ОВА скасувала непотрібні тендери на третину мільярда гривень

 • 32387 переглядiв

Робоча група з питань прозорості та підзвітності в Одесі скасувала 20 непотрібних тендерів на суму 360 мільйонів гривень, щоб запобігти розтраті бюджетних коштів.

За останні три місяці 2023 року робоча група "Прозорість і підзвітність" при Одеській ОВА відмінила 20 закупівель на майже 360 млн грн. Про це інформує очільник ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

"З жовтня минулого року, коли робоча група розпочала свою роботу в Одеській обладміністрації, перевірено понад 300 закупівель місцевих громад регіону.

І за три місяці роботи маємо такий результат:

• відмінено 20 закупівель на майже 360 000 000 грн;

• економічний ефект від зниження договірної ціни – 5 924 736 грн", - пише Кіпер.

Він додав, що цьогоріч "Прозорість та підзвітність" продовжить розпочату роботу з повного викорінення у посадовців бажання неефективно витрачати бюджетні кошти.

"У пріоритеті – наші Захисники і Захисниці, і звичайно – Перемога!", - резюмував він.

Нагадаємо, у жовтні цьогоріч при Одеській ОВА запрацювала робоча група "Прозорість та підзвітність". До складу робочої групи увійдуть представники обласних управлінь СБУ, прокуратури та Нацполіції. А ще – Бюро економічної безпеки і НАБУ.

Створення робочої групи анонсував очільник ОВА Олег Кіпер.

"В регіоні не має бути корупції. Кожен повинен працювати виключно на Перемогу. Бути максимально чесним та відвертим", - заявив він.

Так, від початку роботи члени групи відмінили велику кількість непотрібних закупівель, таких як: тендери з придбання дороговартісного програмного забезпечення, ремонти доріг, реконструкцію стадіону.

Попередили члени робочої групи також закупівлю іспанських платанів, какао на майже півмільйона та цукерок на 795 тисяч гривень.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Знищення Су-34 це дуже серйозна втрата для росії – Ігнат

     • 24090 переглядiв