rosiiska-nafta-sokol-povertaietsia-do-portiv-indii-popry-sanktsii-ssha-bloomberg

російська нафта "Сокол" повертається до портів Індії, попри санкції США - Bloomberg

 • 24461 переглядiв

Три російські танкери з нафтою "Сокол" стоять на якорі поблизу індійських портів, що свідчить про відновлення торгівлі російською нафтою з Індією, незважаючи на санкції США.

Три танкери, що перевозять російську нафту "Сокол", стоять на якорі поблизу індійських портів, що свідчить про відновлення торгівлі сирою нафтою, попри посилення санкцій США. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Індійські нафтопереробники стали основними покупцями російської нафти за зниженими цінами після вторгнення в Україну, але зіткнулися з труднощами на тлі посилення санкцій з кінця минулого року.

Згідно з даними відстеження суден, зібраними агентством, супертанкер Nireta стоїть на якорі поблизу Вішакхапатнама на східному узбережжі Індії, тоді як два інших танкери - Vostochny Prospect і Erecter - знаходяться поблизу Джамнагара на заході, і обидва сигналізують, що їхнім пунктом призначення є Сікка.

Всі вантажі "Сокола", завантажені в березні, і більшість вантажів, відвантажених у лютому, були доставлені до Китаю, але деякі з цих попередніх партій зараз повертаються до Індії.

Однак, нафта продовжує надходити до Індії через трейдерів.

За словами анонімних керівників індійських НПЗ, змінилося лише те, що "Сокол" тепер постачається трейдерами, а не виробником, і вантажі пропонуються з привабливими знижками, що призвело до відновлення деяких потоків до Індії,

- зазначає видання.

Водночас залишається незрозумілим, чи були розвʼязані проблеми, пов'язані з торгівлею, і чи всі чотири танкери розвантажать нафту в індійських портах цього місяця.

Нагадаємо

Раніше всі індійські нафтопереробні заводи відмовились приймати російську нафту, що перевозиться танкерами "Совкомфлоту", через санкції США проти російської державної судноплавної компанії.

Популярні

Новини по темі