rosiya-dovgo-maskuvala-slabkist-a-teper-khaosu-stilki-scho-brekhneyu-ne-skhovayesh-zelenskiy-zrobiv-zayavu-na-tli-podiy-v-rf

"росія довго маскувала слабкість, а тепер хаосу стільки, що брехнею не сховаєш": Зеленський зробив заяву на тлі подій в рф

 • 1170415 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Чим довше росія триматиме свої війська та найманців на українській землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Таку заяву у суботу зробив Президент України Володимир Зеленський на тлі "військового заколоту" власника чвк "вагнер" євгенія пригожина у росії, пише УНН.

Цитата

"Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе. Посилає колони військових знищувати життя іншої країни – та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають – принижується, щоб дали «Шахеди». Зневажає людей та кидає на війну сотні тисяч – щоб врешті забарикадуватись у московській області від тих, кого сам озброїв. росія довго маскувала пропагандою свою слабкість і дурість свого правління. А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це – одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна", - написав Зеленський у соцмережах.

Він наголосив, що "слабкість росії очевидна, повномасштабна слабкість". "І чим довше росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно. Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу", - підкреслив Президент.

"Зберігаємо нашу міцність, єдність та силу. Усі наші командувачі, всі наші воїни знають, що робити. Слава Україні!" - підусумував Глава держави.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

путін виступив із телезверненням, пригрозивши учасникам збройного заколоту неминучим покаранням. Президент рф звинуватив їх у зраді росії. За його словами, збройні сили отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто організував заколот, та дії «будуть жорсткими».

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин відмовився скласти зброю "на вимогу президента, фсб чи ще когось". Він заявив, що "з приводу зради батьківщини президент глибоко помилився".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі