rosiya-planuye-zakhopiti-bilorus-do-2030-roku-zmi

росія планує захопити білорусь до 2030 року - ЗМІ

 • 532456 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Російське політичне керівництво поставило за мету захопити республіку білорусь до 2030 року, відповідний документ про що опинився в розпорядженні впливових іноЗМІ, серед яких Delfi, Kyiv Independent, Yahoo News, Süddeutsche Zeitung, центр “Досьє” та інші, передає УНН.

Деталі

Як пишуть ЗМІ, документ називається "Стратегічні цілі російської федерації на білоруському напрямку".

У документі йдеться про планове захоплення республіки білорусь росією. План розділений на три етапи - до 2022, 2025 і 2030 років.

За даними центру "Досье", ключову роль у планах москви відіграє "Союзна держава", через яку росія збирається наростити свої сили в білорусі.

"Наприклад, до кінця 2022 року перед адміністрацією президента стояло завдання переконати білоруське керівництво в необхідності роботи над “союзною державою", - ідеться в повідомленні.

ОКрім цього, до 2030 року російське керівництво, як зазначено, розраховує переформатувати законодавство білорусі під російське, а також узяти під контроль зовнішню політику країни і керувати нею у своїх інтересах. У плани входить збільшити військову присутність на території країни, підпорядкувати собі інформаційний простір республіки, нарощуючи кількість російських ЗМІ, за повідомленням.

Також у планах кремля, як повідомляють, зазначено встановлення верховенства російської мови над білоруською і введення спрощеної процедури видачі російських паспортів громадянам білорусі.

Зазначають, що в розробленні плану брали участь генштаб збройних сил рф, співробітники гру, СЗР, ФСБ і відділ адміністрації президента - управління президента з прикордонного співробітництва, яке очолює Олексєй Філатов. Він представляв інтереси Кремля в Південній Осетії та Абхазії, а також курирував взаємодію з бойовиками "лднр".

Доповнення

За даними американського Інституту вивчення війни ISW, кремль, найімовірніше, приєднає до себе елементи білоруської оборонно-промислової бази в межах більш масштабних зусиль з переоснащення російських збройних сил для підтримки затяжної війни проти України.

За інформацією Інституту вивчення війни, успіхи кремля в білорусі свідчать про те, що імперіалістичні амбіції путіна виходять за межі України і що стримування російської загрози вимагає постійної уваги з боку Заходу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія планує захопити білорусь до 2030 року - ЗМІ

     • 532456 переглядiв

    Продаж паперових QR-квитків у столичному метро відновили

     • 1590702 переглядiв

    Помер один із засновників гурту "Мертвий Півень"

     • 702745 переглядiв

    ГУР: у рф готуються до масової мобілізації студентів вишів

     • 846678 переглядiв