rosiya-prograla-vibori-do-trokh-organiv-oon-cherez-viynu-v-ukrayini

росія програла вибори до трьох органів ООН через війну в Україні

 • 1122093 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Цього тижня росія програла вибори до трьох органів Організації Об’єднаних Націй, що свідчить про те, що опозиція її повномасштабному вторгненню в Україну понад рік тому залишається сильною, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Голосування в Економічній і соціальній раді ООН (ЕКОСОР), що складається з 54 членів, відбулося після схвалення шести необов’язкових резолюцій проти росії Генеральною Асамблеєю ООН, що складається зі 193 членів. Остання - 23 лютого, напередодні першої річниці вторгнення - закликав москву припинити військові дії та вивести свої війська.

Під час голосування в ЕКОСОР росія "переважною більшістю голосів" поступилася Румунії за місце в Комісії зі статусу жінок. Вона також програла Естонії членство у виконавчій раді ЮНІСЕФ, а Вірменії та Чехії - членство в Комісії із запобігання злочинності та кримінального правосуддя.

"Це чіткий сигнал від членів ЕКОСОР про те, що жодна країна не повинна обіймати посади в критично важливих органах ООН, коли вони грубо порушують Статут ООН", - заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд після голосування.

Однак, під час голосування за членів 14 комісій, рад і експертних груп, якими керує ЕКОСОР, росія була обрана до Комісії соціального розвитку шляхом акламації, в якій Сполучені Штати та Велика Британія відмовилися брати участь, заявивши, що вторгнення росії порушує міжнародне право та територіальну цілісність Україну.

Також спрощеним шляхом росію обрали до Міжурядової робочої групи експертів з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та звітності.

Нагадаємо

З 1 квітня росія взяла на себе почергове головування в Раді Безпеки.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав членів Радбезу ООН припиняти спроби рф зловживати своїм головуванням.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Блінкен наразі виключає переговори між Україною та рф

     • 1169553 переглядiв

    Крижаний шторм у Канаді забрав життя двох людей

     • 5099515 переглядiв

    Квітневі грози і до 15° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 924555 переглядiв