rosiya-viklikala-posla-niderlandiv-cherez-rozsliduvannya-zbittya-reysu-mh17

росія викликала посла Нідерландів через розслідування збиття рейсу MH17

 • 459843 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Москва викликала посла Нідерландів через «нав'язливі спроби» Нідерландів покласти на неї відповідальність за збиття малайзійських авіаліній над Україною у 2014 році, інформує УНН.

У мзс росії заявили, що слідчу групу, створену для визначення винних, «політизували».

Цитата

«В черговий раз вказано на політизований характер роботи очолюваної прокуратурою Нідерландів Спільної слідчої групи, яка протягом восьми з половиною років займалася підгонкою доказової бази під заздалегідь обрану версію трагедії і нехтувала очевидними фактами, що суперечили їй», - сказано в повідомленні.

Що передувало

Катастрофа рейсу MH17 сталася у 2014 році. Згідно з результатами міжнародного розслідування літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який привезли з росії.

У листопаді 2022 року Окружний суд Гааги визнав винними росіян Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та українця Леоніда Харченка у збитті літака та вбивстві 298 пасажирів. Їх заочно засудили до довічного ув'язнення.

Слідчі повідомили, що знайшли переконливі докази, що володимир путін особисто схвалив використання російської ракетної системи «Бук» в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Немає альтернативи Україні в ЄС та НАТО - Зеленський

     • 462027 переглядiв