rosiya-vimagaye-ofitsiynikh-poyasnen-vid-serbiyi-schodo-nibito-postachan-soten-raket-ukrayini

росія вимагає офіційних пояснень від Сербії щодо нібито постачань сотень ракет Україні

 • 2052339 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. росія вимагає від свого союзника Сербії офіційних пояснень щодо повідомлень про те, що ця балканська країна нібито поставила Україні тисячі ракет для боротьби з вторгненням росії, інформує УНН.

Деталі

Прессекретар мзс росії марія захарова висловила "глибоке занепокоєння" з приводу повідомлень, які вперше з'явилися минулого місяця з проурядових російських ЗМІ.

"Ми стежимо за цією історією", - заявила захарова в заяві, розміщеній на сайті мзс. Вона додала, що можливе озброєння України є "серйозним питанням" для сербсько-російських відносин.

Раніше

За повідомленнями ЗМІ, сербський державний завод зброї нещодавно поставив близько 3500 ракет для реактивних систем залпового вогню "Град". Ймовірно, 122-мм ракети були доставлені в Україну через Туреччину та Словаччину.

Міністр оборони Сербії Мілош Вучевич заперечує, що країна експортувала ракети в Україну, але залишає відкритою можливість того, що вони могли потрапити через третю сторону.

"Якщо приватні компанії купують зброю на ринках третіх країн, а потім продають її іншим компаніям в інших країнах, це не питання для Сербії, це міжнародна торгівля", - сказав він.

Додамо

Сербія - найближчий союзник Москви в Європі з історичними, релігійними та культурними зв'язками, підкріпленими десятиліттями проросійських пропагандистських кампаній у цій країні.

росія підтримує претензії Сербії на її колишню провінцію Косово, яка проголосила незалежність у 2008 році. Водночас Сербія відмовилася вводити санкції проти Москви через вторгнення.

Західні чиновники побоюються, що росія може використати напруженість у питанні Косові, щоб спробувати дестабілізувати ситуацію на Балканах та відвернути увагу від вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    До Землі наближаються три астероїди розміром з хмарочос

     • 4106310 переглядiв