rosiya-vvela-sanktsiyi-proti-kolishnikh-dochok-gazpromu

росія ввела санкції проти колишніх "дочок" Газпрому

 • 158080 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Уряд росії ввів санкції щодо групи Gazprom Germania GmBH та ще 30 іноземних компаній, включаючи власника польської ділянки газопроводу «Ямал-Європа». Відповідна ухвала була підписана в середу, 11 травня, пише УНН з посиланням на документ, розміщений на порталі правової інформації рф.

Деталі

Так, у списку опинилися колишні «дочки» «Газпрому», включаючи Gazprom Germania.

Компанія, як повідомляють російські ЗМІ, управляє колишніми європейськими активами «Газпрому», які також увійшли до санкційного переліку: Gazprom NGV Europe, Wingas, Astora, Gazprom Marketing&Trading, Vemex та інші. «Газпром» припинив участь у Gazprom Germania та інших європейських «дочках» з 1 квітня.

Також під російськими санкціями опинилася польська компанія Europol, яка володіє ділянкою газопроводу Ямал — Європа, що йде через Польщу.

Санкції зокрема передбачають заборону на укладання угод з цими компаніями та організаціями, що знаходяться під їх контролем.

Нагадаємо

Російська енергетична компанія "Газпром" відмовилася від своєї німецької дочірньої компанії Gazprom Germania.

До складу німецької "дочки" "Газпрому" також входить група Gazprom Marketing & Trading, яка включає трейдера зрідженого газу Gazprom Global LNG.

На початку квітня компанія Gazprom Germania була передана під тимчасове управління Федерального мережевого агентства Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу