rosiya-vzhe-zdiysnila-anshlyus-bilorusi-ryeznikov

Росія вже здійснила аншлюс Білорусі - Резніков

 • 31240 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Російська Федерація вже здійснила аншлюс Білорусі, а також організувала гібридну атаку проти країн-членів НАТО і ЄС. Про це у своїй статті на сайті американського аналітичного центру Atlantic Council заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає УНН.

Цитата

“У червні президент США Джо Байден оголосив, що буде уважно стежити за діями Москви протягом наступного півріччя. З тих пір Кремль фактично здійснив аншлюс Білорусі, організував гібридну атаку проти країн-членів НАТО і ЄС, направляючи мігрантів до їх кордонів", - заявив Резніков.

Деталі

Він також заявив, що єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем - продемонструвати готовність протистояти російській агресії. Україна і її західні партнери повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу буде занадто висока, щоб про неї думати.

"Якщо відповідь на ці дії обмежиться вираженням заклопотаності і закликами до нового раунду переговорів, Росія буде розглядати це як запрошення до подальшої агресії. Дехто на Заході продовжує вважати, що потрібно робити все, щоб не провокувати Росію. Вони не розуміють, що Кремль розглядає саме існування НАТО і Європейського Союзу як провокацію", - додав Резніков.

Додамо

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у разі якщо Росія зіткнеться з нібито "агресією України", Мінськ займе сторону Москви.

Зазначимо, що сьогодні вранці німецьке видання Bild опублікувало ексклюзивний матеріал, в якому йдеться про три можливі фази захоплення Росією території України. При цьому, в статті згадали Білорусь, заявивши, що якщо держава буде готова стати в якості відправної точки для російських або навіть білоруських атак, це буде план Росії по оточенню і облозі Києва з північного сходу і північного заходу за допомогою кліщів.

Крім того, газета The Washington Post також сьогодні вранці повідомила, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Політика