rosiyani-prodovzhuyut-sprobi-protisnutisya-u-syevyerodonetsk-gayday

Росіяни продовжують спроби протиснутися у Сєвєродонецьк - Гайдай

 • 100508 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. На Луганщині за минулу добу у Сєвєродонецьку, куди намагається протиснутися ворог, четверо загиблих, у Лисичанську обстріляне відділення поліції, по області пошкоджено близько 50 будинків, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"Упродовж усієї доби росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових в районі Устинівки", – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Деталі

Зі слів Гайдая, "жителі Сєвєродонецька вже забули, коли в місті хоча б на півгодини встановлювалася тиша".

"Росіяни гатять по житлових кварталах безперервно. 26 травня від снарядів ворога загинули чотири сєвєродончанина. Усі – в старих районах міста", - вказав голова ОВА.

Також підрахували кількість руйнацій після потужної артилерійської атаки на Лисичанськ протягом 25 травня – 19 об’єктів. "26 травня росіяни відкрили вогонь по відділенню поліції. На щастя, ніхто не постраждав", – зазначив Гайдай.

Ще одного чоловіка було вбито російським снарядом учора в Комишувасі. Також стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня. "Взагалі, у Попаснянській та Гірській громадах зруйнованого житла – не перерахувати", - додав він.

"За минулу відбито дванадцять атак ворога, знищено танк, п’ять артилерійських систем, п’ять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять автомобілів. Підрозділами ППО збито ворожий вертоліт Ка-52, крилату ракету та БпЛА типу "Орлан-10", - повідомив Гайдай.

Доповнення

Британська розвідка повідомляє, що російські сухопутні війська продовжують спроби оточити Сєвєродонецьк. При цьому "Україна зберігає контроль над кількома захищеними секторами, позбавляючи росію повного контролю над Донбасом".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти намагаються закріпитись у Лимані

     • 140591 переглядiв