rosiyani-vse-chastishe-vikoristovuyut-praktiku-obstriliv-ryatuvalnikiv-dsns

росіяни все частіше використовують практику обстрілів рятувальників - ДСНС

 • 175142 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення підрозділи ДСНС здійснюють виїзди на ліквідацію наслідків обстрілів росіян, рятують людей та надають психологічну допомогу постраждали. Представники ДСНС почали фіксувати нову тактику росіян – вони все частіше обстрілюють повторно ті місця, у які влучили і на яких працюють рятувальники, повідомив під час брифінгу речник ДСНС України Олександр Хорунжий, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Останнім часом росіяни все частіше використовують практику обстрілів рятувальників під час ліквідації наслідків обстрілів або ракетних ударів. А також використовують практику ударів по пожежно-рятувальним підрозділам», - повідомив Хорунжий.

Деталі

За його словами, повторні обстріли з метою завдання шкоди рятувальникам здебільшого спостергіаються на Херсонщині, Донеччині і Харківщині. Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф загинуло 78 працівників ДСНС та 280 поранено. «Ми фіксуєм, що коли ДСНС прибуває на ліквідацію наслідків обстрілів, росіяни завдають повторних ударів. Не виїжджати ми не можемо, це наша робота. Але ці обстріли – якась незрозуміла для нас терористична метода», - заявив речник ДСНС.

Він додав, що рятувальники захищені міжнародними конвенціями, тому що вони не ведуть бойових дій, а виїжджають на порятунок людей, розбір завалів.

Доповнення

Органи управління та підрозділи ДСНС продовжують виконувати завдання із ліквідації наслідків обстрілів населених пунктів та надання допомоги постраждалому населенню. Від початку повномасштабного вторгнення рятувальники понад 110 тис. разів виїжджали на ліквідацію наслідків обстрілів. Врятували 4249 людей, ліквідували понад 15 600 пожеж, спричинених обстрілами. Проводився підвіз води та продуктів харчування для населення: уже підвезено з початку війни 12 220 тонн харчових продуктів, та 115 тис. тонн питної та технічної води. Надано психологічну допомогу понад 224 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'ям загиблих від ракетної атаки на Покровськ та тим, хто втратив житло, виплатять грошову компенсацію – МВА

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ДСНС показала відео з місця розбору завалів в Покровську

     • 224270 переглядiв

    Кіпер дозволив одеським ресторанам працювати до 23 години

     • 262246 переглядiв