rosiyski-btri-roztashovani-za-60-metriv-vid-pyatogo-reaktora-zaes-britanska-rozvidka

Російські БТРи розташовані за 60 метрів від п'ятого реактора ЗАЕС - британська розвідка

 • 87197 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Російські БТРи розташовані за 60 метрах від 5-го реактора Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у черговому зведенні на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"На початку березня російські сухопутні війська штурмували та захопили Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС). 21 серпня 2022 року знімки показали, що росія зберегла посилену військову присутність на об'єкті, а бронетранспортери було розгорнуто в межах 60 метрів від реактора номер п'ять", - повідомили у британській розвідці.

Деталі

У МО Британії зазначають, що "російські війська, ймовірно, намагалися приховати машини, припаркувавши їх під підвісними трубами та містками".

Британська розвідка припускає, що "росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС у пропагандистських цілях".

МО Британії виділяє кілька основних ризиків для безпеки роботи реакторів: "Поки росія продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для експлуатації реактора, ймовірно, залишаться збої у роботі систем охолодження реакторів, пошкодження резервного джерела живлення або помилки працівників, які працюють під тиском".

1/5 In early March, Russian ground forces assaulted and seized Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (ZNPP). pic.twitter.com/TA6Ics2VkR

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) August 25, 2022

Доповнення

Як зауважив Омбудсмен Дмитро Лубінець, росіяни зізналися, що справді тримають військову техніку на ЗАЕС.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    47% освітніх закладів забезпечені укриттям - МВС

     • 295684 переглядiв

    Армія рф вбила в Україні 376 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 127979 переглядiв