rosiysku-delegatsiyu-suprovodzhuvatimut-slidi-krovi-posol-ukrayini-schodo-vidnovlennya-sesiyi-ga-oon

"Російську делегацію супроводжуватимуть сліди крові" - посол України щодо відновлення сесії ГА ООН

 • 280205 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Сьогодні на запит України і Албанії відновлює роботу спеціальна надзвичайна сесія Генеральної асамблеї ООН. На порядку денному – агресія росії проти нашої держави. Про це нагадує постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, пише УНН.

Цитата

«Нью-Йорк, 10 жовтня. Штаб-квартира ООН. 11-та надзвичайна сесія ГА ООН щодо агресії росії проти України відновлює свою роботу сьогодні. Київ, 10 жовтня, росія завдає удару по центру міста в ранковий час пік, вбиваючи і ранячи мирних жителів. Сліди крові супроводжуватимуть російську делегацію, що входить до зали ГА ООН», - написав дипломат в Twitter.

Деталі

Як наголосив постпред, відтоді, як державі, яка вчинила воєнні злочини, дозволили скористатися правом вето в Раді безпеки ООН - «глобальна архітектура була стерта з лиця землі».

«Тепер вона виглядає як кратер у центрі Києва. ООН – це не будівля, це орган урядів. Слідкуйте за тим, що говорить ваш уряд у ГА ООН сьогодні», - закликав Кислиця.

Додамо

Напередодні український постпред повідомив, що в понеділок, 10 жовтня, на запит України і Албанії відновлює роботу спеціальна надзвичайна сесія ГА ООН. Дебати триватимуть щонайменші до середи, коли буде внесено на голосування проєкт резолюції про територіальну цілісність України: захист принципів Статуту ООН.

Кислиця зазначив тоді, що у п’ятницю проєкт резолюції було завантажено в комп’ютерну систему ГА і вже за декілька годин більше ніж 50 країн стали співавтором проєкту. Проєкт залишається відкритим до співавторства до моменту голосування.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський виступить на засіданні "Групи семи", яке терміново скликали після масованих обстрілів України з боку росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві та області проводитимуть віялові відключення – Кличко

     • 231311 переглядiв

    Через ворожі удари у дорозі затримуються 38 поїздів - УЗ

     • 172778 переглядiв

    Сумщина залишилася без електроенергії

     • 146138 переглядiв