ryatuvalniki-na-kateri-dlya-rozminuvannya-ta-z-pidvodnimi-robotom-obstezhili-akvatoriyu-mikolayivschini

Рятувальники на катері для розмінування та з підводними роботом обстежили акваторію Миколаївщини

 • 657191 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Українські рятувальники обстежили акваторію Миколаївської області на наявність вибухонебезпечних предметів, використавши спеціальне обладнання. Про роботи поінформували у пресслужбі ДСНС, пише УНН

Деталі

Для проведення робіт на території одного з підприємств Миколаєва використали сучасне спеціальне обладнання, а саме:

  • підводний робот CHARPIE,
  • підводний дрон FIFISH V6 EXPERT M100,
  • гідрографічний апарат SONOBOT 5.

Обстеження проводились із залученням спеціального катера для розмінування типу “річка-море”, водолазно-рятувального катера “Рятувальник 2019” та водолазно-рятувального катера Crouline.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ липні розпочнеться активна робота над Стратегією протимінної діяльності - Мінекономіки

У місцях, де водолази виявили вибухонебезпечні предмети, встановлювались огороджувальні буї, після чого боєприпаси було піднято на поверхню та човном транспортовано на берег для завантаження у спеціальний піротехнічний автомобіль, щоб у подальшому знищити небезпечні знахідки у спеціально відведеному місці.

Цитата

"Обстеження акваторії - це ще один із напрямків наших фахівців ДСНС. Наразі ми удосконалюємо свої навички та задіюємо роботизовано техніку, сучасні катера та підводні дрони, які пришвидшать процес розмінування водойм. Попереду багато роботи, але ми готові до цих викликів", - зазначив Голова ДСНС Сергій Крук.

Доповнення

Загалом, на території Миколаївської області наразі вже вдалося очистити від вибухонебезпечних предметів понад 15 га акваторій.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що в Україні буде локалізоване виробництво роботизованих систем для розмінування західних зразків, українські компанії підписали меморандуми про взаєморозуміння з хорватською корпорацією «DOK-ING d.o.o.» та данським виробником HYDREMA.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі