ryeznikov-nazvav-yediniy-sposib-vporatisya-z-kremlem

Резніков назвав єдиний спосіб впоратися з Кремлем

 • 70279 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Москву необхідно переконати в тому, що ціна наступу в Україну буде занадто висока. Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков у своїй статті на сайті американського аналітичного центру Atlantic Council, ця ціна матиме військовий характер і негативні політичні, економічні та соціальні наслідки, передає УНН.

Цитата

“Єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем - продемонструвати готовність протистояти російській агресії. Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока. Ця ціна матиме військовий характер і негативні політичні, економічні та соціальні наслідки", - заявив Резніков.

Деталі

Він додав, що Україна понесе "катастрофічні" втрати, проте не тільки українці будуть оплакувати жертви. Росія також буде вивозити труни із загиблими, які," немов вірус", поширяться в соціальних мережах, і виявляться сильнішими кремлівської цензури.

"Будь-яка широкомасштабна сухопутна кампанія проти України, зрештою, приречена на провал. Потужні збройні сили Росії, безумовно, можуть напасти, але російські війська не зможуть утримувати будь-яку територію, яку вони займають. Замість цього окупована українська земля буде горіти у них під ногами", - заявив Резніков.

Додамо

Міністр оборони також заявив, що вторгнення російських військ втягне в кризу всю Європу, оскільки через Україну проходить імпорт важливих продовольчих товарів, а в результаті війни, цей "канал" обірветься.

Сьогодні вранці стало відомо, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Як повідомив The Washington Post з посиланням на джерела в урядових органах, розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участі 175 тисяч військовослужбовців.

Після цього, німецьке видання Bild опублікувало ексклюзивний матеріал, в якому йдеться про можливі три фази захоплення територій України російськими військами. При цьому, президент країни-агресора Володимир Путін не вирішив ще остаточно, чи буде план реалізований.

Контекст

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.

Тиждень тому аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передуватиме серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися.

Україна, зі свого боку, в додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї "Патріот" і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Українські Національні Новини

Політика