sanktsiyi-proti-rf-dopomagayut-zberigati-zhittya-lyudey-i-protistoyati-porushennyam-prav-lyudini-mzs

Санкції проти РФ допомагають зберігати життя людей і протистояти порушенням прав людини - МЗС

 • 19448 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Санкції проти Росії допомагають захищати життя деяких людей з найбільш уразливих категорій, а також протистояти порушенням прав людини мирним шляхом. Про це заявив спецпредставник міністра закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макєєв під час відеоконференції на тему "Захоплений Крим: шлях до деокупаціі", передає кореспондент УНН.

"Санкції продовжують бути ефективним інструментом. Вони допомагають охороняти і захищати життя деяких з найбільш вразливих людей і протистояти порушенням прав людини на окупованих територіях", - повідомив Макєєв.

Він підкреслив, що Росія продовжує порушувати права людини на окупованих територіях, в той час як свободи тих, хто знаходиться в окупованому Криму, продовжують скорочуватися.

"Ми продовжимо працювати з міжнародними партнерами, щоб посилити тиск на Росію і підняти ціну її ворожих дій проти України, Євросоюзу, Великобританії, Німеччини та США - втручання у вибори, кіберзлочинів, отруєння і вбивства людей", - зазначив він.

Макєєв подякував Раді Євросоюзу за продовження санкцій проти РФ у зв'язку з анексією Криму до червня 2021 року.

"Чому санкції важливі, тому що це унікальний дипломатичний інструмент захисту, який є миролюбним, і при цьому здатний контролювати дії тих, на кого ці санкції накладаються", - резюмував спецпредставник МЗС.

Нагадаємо, що Рада ЄС у четвер продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі