sanktsiyi-schodo-bilorusi-ta-viyskova-ugoda-z-turechchinoyu-poryadok-denniy-kabminu

Санкції щодо Білорусі та військова угода з Туреччиною: порядок денний Кабміну

 • 19365 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. На засіданні Кабінету міністрів України у середу, 7 липня, урядовці серед іншого збираються розглянути питання щодо санкцій, які стосуються виборів у Білорусі та ратифікації військової угоди з Туреччиною. Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний уряду.

Деталі

На засіданні Кабмін, як очікується, розгляне питання запровадження санкцій щодо фізичних осіб, причетних до фальсифікацій результатів виборів, а також осіб причетних до залякування і придушення мирних протестів 9 серпня 2020 року - на три роки.

Санкції, як пропонується, передбачатимуть накладення заборони на в’їзд на територію України, можливе володіння рухомим і нерухомим майном та іншими активами в Україні.

Зокрема, міністерствам економіки, фінансів, юстиції, закордонних справ, ДПСУ, ДМС разом із СБУ та Нацбанком мають доручити контроль за виконанням рішення. МЗС за умови ухвалення цього рішення, має проінформувати ЄС, США, Канаду, Велику Британію та інші держави про це.

Що стосується військової угоди з Туреччиною, то йдеться про розгляд законопроекту “Про ратифікацію Рамкової військової угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки” та проекту відповідного розпорядження уряду. Їх схвалення, як очікується, дозволить передати на ратифікацію парламенті таким чином виконати внутрішньодержавну процедуру для того, аби угода запрацювала. Вона стосується розвитку співпраці між Україною та Туреччиною за 21 напрямом військового співробітництва.

Інші питання:

  • проект закону про внесення змін до Податкового кодексу про мораторій до 30 червня 2024 року на індексацію ставок ренти за користування радіочастотним ресурсом для “стільникового радіозв’язку” (4G). Це нібито має допомогти з інвестиціями для розгортання мережі мобільного зв'язку. Кінцевою метою вказано надання якісного мобільного зв'язку та доступу до інтернету жителям найвіддаленіших міст та сіл України.
  • законопроект про зміни до закону про регулювання містобудівної діяльності - для спрощення виділення землі і розміщення вишок мобільним операторам. Нові станції необхідні передусім у сільскій місцевості, а вирішення питання дозволів для їх зведення, як зазначають автори законодавчої ініціативи, займають 10-20 місяців. Ухвааалення рішення має пришвидшити покриття України зв'язком 4G.
  • проект урядової постанови про затвердження методології розрахунку обсягу державної підтримки інвесторів з проектами із значними інвестиціями. Це питання пов'язане з "інвестиційними нянями".
  • проект урядової постанови про зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті на платежі, пов’язані з виконанням рішень закордонних юрисдикційних органів проти України. Він спрямований на усунення прогалин у законодавстві щодо виплат на виконання рішень міжнародних судів у справах проти України і має дозволити здійснення таких платежів, що наразі, як зазначаються розробники проекту, фактично унеможливлено.
  • проект урядової постанови про Порядок надання відпустки при народженні дитини. Має дозволити як матері, так і батькові, або іншим членам сім'ї, які доглядають за дитиною, скористатися правом на таку відпустку.
  • проект урядової постанови про облік, зберігання, використання і знищення документів зі службовою інформацією.
  • проект урядової постанови, що має доповнити Перелік галузей знань і спеціальностей для здобувачів освіти галузями знань Міжнародної стандартної класифікації освіти (МСКО). Гармонізація їх і встановлення відповідності кодам МСКО має послужити визнанню освітніх кваліфікацій вищої та фахової передвищої освіти, здобутих в Україні, за кордоном.
  • проект урядового розпорядження про затвердження фінансового плану ДП “Укрхімтрансаміак”
  • питання про план організації виконання рішення РНБО від 18 червня про санкції, введеного в дію указом Президента від 24 червня. Рішення про санкції стосується низки бізнесменів, а також десятків банків РФ та "банків" ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Політика