sbu-povidomila-pro-zatrimannya-agenta-yakiy-navodiv-raketi-na-shkoli-mikolayeva

СБУ повідомила про затримання агента, який "наводив" ракети на школи Миколаєва

 • 178313 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Служба безпеки України повідомила про затримання агента, який “наводив” ракетні удари по школах Миколаєва. Зловмисник збирав та передавав ворогу координати освітніх закладів і об’єктів військової інфрастурктури в Миколаєві, йдеться в повідомленні СБУ, передає УНН.

Цитата

«Зловмисник надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні. Встановлено, що за його «наводкою» у Миколаєві зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Кіберфахівці СБУ встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки рф після початку вторгнення. Чоловік був активним учасником дискусій у Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх проросійських поглядів і відверто просував російські наративи, вказали у СБУ.

Під час обшуку правоохоронці виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

Служба безпеки України вперше заблокувала криптогаманець російського "волонтера", який збирав гроші для армії рф.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Крим їде ешелон із важкою військовою технікою рф - ЗМІ

     • 167091 переглядiв