sbu-zatrimala-prikhilnitsyu-ruskogo-mira-yaka-organizuvala-kanal-dlya-viyizdu-ukhilyantiv-za-kordon

СБУ затримала прихильницю "руского міра", яка організувала канал для виїзду ухилянтів за кордон

 • 1454745 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Служба безпеки заблокувала нові канали нелегального виїзду з України громадян призовного віку. До незаконної діяльності причетні злочинні угруповання, до складу яких входили посадовці медичних установ та органів місцевого самоврядування. Про це повідомляє УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Цитата

"Під час розслідування було встановлено, що одна із організаторок оборудок є палкою прихильницею рашизму. Свої прокремлівські погляди та схвальні коментарі про воєнні злочини рф вона неодноразово публікувала у забороненій соцмережі Однокласники", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зловмисники пропонували ухилянтам допомогу у незаконній міграції до сусідніх європейських країн на підставі підроблених документів або через так звану "зеленку".

Вартість таких "послуг" становила від 2500 до 5000 доларів. Сума залежала від способу і терміновості виїзду.

Так, на Одещині СБУ затримала ділків, які переправляли своїх клієнтів за кордон під виглядом "супроводу" підставних осіб з інвалідністю до іноземних медзакладів. Для здійснення зарубіжного "рейсу" фігуранти виділяли авто з водієм.

Однак, після перетину держкордону "перевізники" та інваліди, учасники "схеми", поверталися в Україну, а ухилянти залишалися за межами нашої держави.

Ще схеми

Учасники іншої злочинної групи переправляли своїх клієнтів за кордон через завчасно підготовлені "лісові стежки" поза контрольно-пропускними пунктами.

В Івано-Франківській області на організації каналу нелегальної міграції викрито злочинну групу, до якої входило троє ділків.

Ними виявилися: медпрацівниця, її родич та колишня очільниця одного з відділів Калуської міськради.

Фігуранти продавали потенційним призовникам фіктивні медичні довідки про наявність групи інвалідності. Потім ухилянти використовували підробку для виїзду за кордон.

Наразі всім викритим організаторам "схем" повідомлено про підозру. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі.

Додамо

Як раніше повідомляв УНН, на Запоріжжі припинено діяльність міжнародного каналу контрабанди важких наркотиків в Україну. Зловмисники ввозили до країни екстазі під виглядом солодощів. Затримано організатора та його 4 спільників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У МХП розпочали посівну озимих культур під урожай 2024 року

     • 2405999 переглядiв

    12 серпня: Всесвітній день слонів, День вінілових платівок

     • 1574339 переглядiв