sche-45-propagandistskikh-vidan-zaboroneni-v-ukrayini-yak-taki-scho-nesut-zagrozu

Ще 45 пропагандистських видань заборонені в Україні як такі, що несуть загрозу

 • 540808 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Держкомтелерадіо виявив та вніс до переліку небезпечних ще 45 пропагандистських видань антиукраїнського змісту. Про це йдеться у повідомленні Комітету, передає УНН.

Цитата

«Здійснюючи постійний моніторинг видавничої сфери держави-агресора та веб-сегменту сфери книгорозповсюдження, було виявлено чергові 45 пропагандистських видань антиукраїнського змісту. Вони були внесені до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини», - йдеться у повідомленні.

Також за матеріалами моніторингу ініційовано застосування персональних санкцій до 23 юридичних осіб держави-агресора (20 видавництв та 3 веб-порталів, які найбільше доклалися до випуску та розповсюдження пропагандистської літератури антиукраїнського змісту).

«З метою попередження правопорушень Держкомтелерадіо надіслав Інтернет-магазину «BizLit», ТОВ «Видавництво «Моноліт» та ТОВ «Видавництво «Моноліт Бізз» листи із роз’ясненням чинного законодавства щодо розповсюдження видавничої продукції», - повідомили у Держкомтелерадіо.

Також протягом року було встановлено 181 випадок незаконного розповсюдження видавничої продукції з використанням сервісів Google Книги та GooglePlay корпорації Google.

«У зв’язку з цим, Держкомтелерадіо ініціював звернення до корпорації Google з вимогою видалити (блокувати) із сервісів Google відповідну інформацію та забезпечити недопущення її повторного розміщення», - повідомили у Комітеті.

Нагадаємо

У червні 2022 року Україна заборонила імпорт книг з росії та білорусі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ніч в Одесі та області минула без обстрілів - спікер ОВА

     • 4781944 переглядiв

    Зовнішня підтримка України перевищила трильйон доларів

     • 538094 переглядiв

    Сили ППО "мінуснули" ворожу ракету Х-59 на півдні

     • 422874 переглядiв

    Донеччина: окупанти поранили ще трьох цивільних

     • 320321 переглядiв