schob-virishiti-problemu-parkovok-v-kiyevi-potribno-zminiti-mera-politolog

Щоб вирішити проблему парковок у Києві, потрібно змінити мера - політолог

 • 9144 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У Києві проблема відсутності парковок дуже комплексна і бере свій початок з того, що в місті не ухвалений генеральний план. Також, у столичної влади відсутнє сьогодні бачення стратегічного розвитку столиці, на розробку і реалізацію якого у мера Віталія Кличка був час. На жаль, він ситуацію тільки погіршив. Про це в коментарі УНН розповів політичний експерт Віктор Прошкін.

"Я почав би з того, що в Києві не ухвалений генеральний план - це перше. І фактично немає чіткого розуміння, де повинні бути парковки. Якщо ви звернете увагу на центр міста, то хтось із Київської міськадміністрації прикупив заводик з виробництва ось цих металевих стовпчиків і всюди їх ставить.

Замість того, щоб передбачити місце для парковок, щоб продумати стратегію, щоб люди, по-перше, не їхали в місто на машинах - а це означає, що повинні працювати перехоплюючі паркінги, - на метро Лісова, наприклад, хтось із забудовників викупив величезну територію і будує черговий ТЦ.

І, взагалі-то, громадський транспорт паркується де попало, перегороджуючи проспект. Ми просто спостерігаємо картинку, де міська влада не бачить стратегію міста, у них немає плану. Вони все роблять хаотично... Я вже не кажу про велодоріжки та інші "принади", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат в мери Києва про затори: за перший рік побудуємо мінімум 10 перехоплюючих парковок

Звичайно, що в такій ситуації київській владі зручно боротися з проблемою парковок тільки шляхом евакуаторів, зазначає Прошкін.

"Є люди, наближені до Кличка, і у них на цьому виходить живий бізнес.

Ще в 2009 році ми привозили американців, які могли б побудувати касетні паркінги, але ось... відмовилися.

Гарна була ініціатива з електросамокатами, і хто виступив перший проти? - Кличко. Тому що треба б побудувати їм окрему інфраструктуру, щоб все це було в законодавчому полі.

Мер же повинен працювати з якоїсь стратегії розвитку міста", - говорить експерт і додає, що вирішити комплексні інфраструктурні проблеми Києва можна шляхом зміни мера.

"Адже ми ще маємо брак інфраструктури, шкіл, дитячих садочків і т.д.

Найкраще проголосувати на виборах за іншого кандидата. Потрібно розуміти, що якщо залишиться Кличко, то ця політика вся теж буде", - сказав Прошкін.

Політолог також уточнив, що у чинного мера Києва було достатньо часу, щоб вирішувати проблеми, що накопичувалися.

"На жаль, він тільки погіршив. Ви подивіться, який у столиці транспортний колапс. У цього мера були всі шанси себе проявити. Але не вийшло", - резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Кличко не виконав більшу частину своїх обіцянок, даних киянам.

Також нагадаємо, в 2020 році Київ очолив рейтинг найбільш корумпованих міст у сфері будівництва.

Українські Національні Новини

Політика