shmigal-povidomiv-skilki-v-ukrayini-vzhe-stvoreno-otg

Шмигаль повідомив, скільки в Україні вже створено ОТГ

 • 21017 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Після виборчого процесу, восени об’єднані територіальні громади будуть створені та працюватимуть, як це заплановано реформою. Усього заплановано і затверджено створення 1 470 громад. Про це під час позачергового засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Наразі створено більше тисячі об’єднаних територіальних громад. Загалом заплановано і затверджено створення 1 470 громад. Після виборчого процесу восени, громади будуть створені та працюватимуть, як це заплановано реформою. Відсьогодні ми маємо перейти до формування субрегіонального рівня, тобто формування районів – оптимізованих районів", - сказав Шмигаль.

Прем’єр пояснив, що є ситуації, коли один район став однією громадою, і тепер необхідно наводити порядок, щоб не було перетинання функцій держави, делегованих повноважень громад: ці функції потрібно роз’єднати.

"Минулого тижня на урядовій нараді Кабмін розглядав утворення субрегіонального рівня. Мінрегіон у співпраці з ОДА розробив і напрацював нові проекти районів. Зараз існує на мапі 490 районів, їх пропонується укрупнити і створити втричі менше. Фактично, існуючий районний поділ був утворений ще при СРСР у першій половині минулого століття. Це абсолютно не відповідає сучасним стандартам по багатьом критеріям, тому треба наводити порядок", - роз'яснив очільник уряду.

Наприклад, за словами прем’єра, є райони, де проживає 5 тисяч людей, і райони, де більше 180 тисяч людей.

"Великі перекоси у субвенціях та дотаціях. Відповідальність – однакова, а ситуація різна", - відзначив Шмигаль, додавши, що через це є напруження серед місцевих голів.

Нагадаємо, що до середини липня в Україні має завершитися реформа децентралізації, тому Мінрегіон розробив законопроект створення та ліквідації районів, щоб впорядкувати діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль повідомив, скільки в Україні вже створено ОТГ

     • 21017 переглядiв

    Літо у Києві почалося двома температурними рекордами

     • 13697 переглядiв

    У ЗСУ за добу зафіксовано 6 нових випадків COVID-19

     • 15020 переглядiв

    В Одесі адвокату підпалили авто

     • 17186 переглядiв

    У Чернівцях посеред вулиці підстрелили чоловіка

     • 19448 переглядiв

    Святкування весілля в ресторанах: у МОЗ назвали умови

     • 22807 переглядiв