sholts-garantiyi-bezpeki-ukrayini-mayut-vidriznyatisya-vid-statusu-chlena-nato

Шольц: гарантії безпеки України мають відрізнятися від статусу члена НАТО

 • 391789 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна та її союзники все ще «дуже далекі» від можливості забезпечити мир у країні, але додав, що будь-які майбутні західні гарантії безпеки України мають відрізнятись від статусу європейських членів НАТО, передає УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

«Враховуючи поточну ситуацію, не йдеться про встановлення членства… Ми всі маємо зосередитися на тому, як ми як особисто можемо підтримати Україну», — сказав Шольц на пресконференції в рамках другого засідання Європейського політичного співтовариства у Молдові.

На питання про можливі гарантії безпеки стосовно України Шольц додав: «Вони мають бути розроблені таким чином, щоб вони давали Україні необхідний захист від небезпеки нападу, щоб вони також стабілізували Україну в той же час... і, звісно, серйозне ставлення завжди є частиною гарантії безпеки».

Додамо

Раніше у четвер президент України Володимир Зеленський наполягав на тому, щоб Україна стала частиною військового альянсу НАТО і попросив членів НАТО прийняти чітке рішення про те, чи приймати Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден спіткнувся та впав обличчям на сцену

     • 1039344 переглядiв

    Мар’їнку штурмують кадирівські підрозділи "Ахмат"

     • 1129974 переглядiв

    Окупанти здійснили 15 обстрілів прикордоння Сумщини

     • 278133 переглядiв