sholts-vidvidav-navchannya-ukrayinskikh-viyskovikh-ta-poobitsyav-ukrayini-podalshu-pidtrimku

Шольц відвідав навчання українських військових та пообіцяв Україні подальшу підтримку

 • 160219 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав навчання українських військових на полігоні Путлос у Шлезвіг-Гольштейні, а також пообіцяв і далі надавати Україні військову підтримку. Про це повідомляє УНН із посиланням на Handelsblatt.

Цитата

"Німеччина хоче допомогти забезпечити солдатам оптимальну підтримку, якої вони потребують. Ми надаємо сучасну та ефективну зброю, тому що Україна має право захищати свою країну, цілісність, незалежність та суверенітет", - заявив канцлер.

Деталі

Зокрема, Шольц відвідав військовий полігон Путлос, де українські військовослужбовці навчаються застосовувати зенітні танки Gepard.

Він запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну фінансами та зброєю, яку може надати.

Додамо

Під час привітання України з Днем Незалежності Шольц заявив, що Берлін і надалі постачатиме зброю стільки, скільки буде потрібно Києву – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

“Ми продовжимо навчання українських військових на найсучаснішому європейському озброєнні. Ми продовжимо наші санкції. Ми продовжимо надавати Україні фінансову підтримку та допомагатимемо у відновленні зруйнованих сіл та міст. На наші потяги завантажуватиметься українське зерно та транспортуватиметься до європейських портів. Наші лікарні й надалі прийматимуть поранених українських солдатів і лікуватимуть їх”, – сказав канцлер.

Українські Національні Новини

Суспільство