sholtsa-ta-shtaynmayera-chekayut-u-kiyevi-op

У Києві чекають на візити Шольца та Штайнмаєра – ОП

 • 167866 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Українська влада очікує на візити вищого політичного керівництва Німеччини. Про це на брифінгу у п'ятницю сказав заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга, пише УНН.

Цитата

"Окремо хочу підкреслити посилення динаміки наших відносин з Німеччиною. У президента відбулась телефонна розмова з президентом Шайнмаєром", - сказав Сибіга.

Деталі

Він нагадав, що після цього президент України прийняв у Києві голову Бундестагу, міністра закордонних справ ФРН.

Крім того, напередодні відбулась телефонна розмова з федеральним канцлером Шольцем.

Цитата

"Це надзвичайно важливо, є чітке розуміння і спільних інтересів, є спільні оцінки тихвикликів, які на сьогодні стоять і перед Європою, і перед Україною. Ми чітко розуміємо цей алгоритм взаємодії і ми очікуємо подальших візитів німецьких лідерів, і президента і канцлера, до Києва", - додав сказав заступник керівника ОП.

Раніше

У середині квітня Офіс президента України скасував візит лідера Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра до Києва. Причиною стали тісні зв'язки Штайнмайєра з росією протягом останніх років.

Після цього посол України Андрій Мельник заявив, що до Києва запрошено канцлера Німеччини Олафа Шольца, з яким вище керівництво має намір обговорити перспективи постачання важкого озброєння в Україну.

Проте сам канцлер заявив, що не хоче їхати до Києва, доки там не буде президента Штайнмаєра.

Українські Національні Новини

Політика