sitnik-zayaviv-scho-mizh-sbu-ta-nabu-ne-bulo-pogoni-za-chausom

Ситник заявив, що між СБУ та НАБУ не було погоні за Чаусом

 • 17333 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Під час затримання екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса між Національним антикорупційним бюро та Службою безпеки України не було погоні. Працівникам СБУ лише було повідомлено про неправомірні дії. Про це під час презентації звіту про діяльність НАБУ і САП у І півріччі 2021 року заявив очільник НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Коли з’явився Чаус, на місцевий відділ поліції було повідомлено про те, що з’явився такий громадянин. У таких випадках працівник поліції повинен повідомити ініціатору розшуку цієї особи. Працівники поліції це зробили... У цей час з’являються працівники СБУ та, не складаючи ніяких документів, нікому не повідомляючи, людину забирають... На сьогодні єдиний орган, який оголошував Чауса у міжнародний розшук, - це НАБУ… Тому, не було якоїсь погоні... Зараз це питання вичерпано”, - заявив Ситник.

Деталі

За словами очільника НАБУ, наразі питання щодо процесуальних дій стосовно екссудді вичерпано. Ситник зазначив, що між структурами є комунікація: якщо СБУ необхідно провести процесуально-слідчі дії щодо Чауса, НАБУ дає на це дозвіл, додав очільник відомства.

Контекст

30 липня поширилася інформація, що в поліцію подзвонив житель села Мазурівка Вінницької області і повідомив, що в селі з’явилася людина на ім’я Чаус Микола Олексійович, 1966 року народження.

Чаус нібито підтвердив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екссуддею Дніпровського райсуду Києва.

Як повідомляв адвокат Чауса Олександр Вишневий, у Вінницьку область попрямували детективи НАБУ для його затримання.

Однак, Служба безпеки заявила, що затримала екссуддю Миколу Чауса - "на законних підставах".

НАБУ закликало правоохоронців передати детективам підозрюваного колишнього суддю.

І вже 3 серпня детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса у лікарні “Феофанія”. Чаусу вручили клопотання про застосування запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП