situatsiya-na-kordoni-polschi-ta-bilorusi-na-kpp-bruzgi-migranti-rozbili-noviy-nametoviy-tabir

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі: на КПП "Брузгі" мігранти розбили новий наметовий табір

 • 27360 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. На прикордонному переході "Брузгі", розташованому на кордоні Польщі та Білорусі, сотні біженців з Іраку, Сирії та Ємену розбили новий наметовий табір. Відповідне відео у своєму Twitter опублікував представник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарін, пише УНН.

Цитата

"На прикордонному переході "Брузгі" мігранти ставлять намети. Під керівництвом білоруських служб було створено нове наметове містечко", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що польські солдати і офіцери продовжують охороняти кордон. У зв'язку з наростанням масштабів провокацій з боку білоруських служб пости були посилені.

Aktualna sytuacja w nowym obozowisku założonym przez migrantów zgromadzonych przez Białorusinów na przejściu granicznym Bruzgi. 1/2pic.twitter.com/jPW2CjEYpR

— Stanisław Żaryn (@StZaryn)November 15, 2021

Додамо

Раніше повідомлялося, що білоруська сторона сьогодні готується до нової спроби перетину білорусько-польського кордону, де зібралися мігранти. Попередня ніч була неспокійна - у польських силовиків на кордоні кидали каміння. Також зафіксовано загострення ситуації - зі стріляниною в повітря.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони звучали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилює охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш вразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис.силовиків.

Żołnierze i funkcjonariusze czuwają na naszej granicy. W związku z rosnącą skalą prowokacji ze strony białoruskich służb umocnione zostały posterunki.

Fot.@Terytorialsipic.twitter.com/IFQleBn0pq

— Stanisław Żaryn (@StZaryn)November 15, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    У Дніпрі прогриміли вибухи

     • 105744 переглядiв

    Ворожа тактична авіація активізувалася на південному сході

     • 104048 переглядiв

    Новини по темі

    Зеленський призначив послів до трьох держав

     • 16415 переглядiв