situatsiya-napruzhena-ekstreni-vidklyuchennya-svitla-u-kiyevi-ta-oblasti-sogodni-prodovzhatsya

"Ситуація напружена": екстрені відключення світла у Києві та області сьогодні продовжаться

 • 308505 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Екстрені відключення світла у Києві та Київській області 28 жовтня продовжаться, після чергової атаки рф на енергетичну інфраструктуру України, повідомили у ДТЕК, що надає послугу у столичному регіоні, пише УНН.

Цитата

"З 8:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Києві продовжуються екстрені відключення світла", - повідомили у компанії.

Таке ж повідомлення опублікували й щодо Київської області: "З 8:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Київській області продовжуються екстрені відключення світла".

"Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. Ситуація в енергосистемі напружена", - зазначили у компанії.

Деталі

Споживачів закликали підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

"Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше на актуальні. На жаль, найближчими днями зберігається висока можливість застосування більш жорстких й тривалих відключень електропостачання", - наголосили у компанії.

Доповнення

У компанії зазначили, що через нічну атаку 27 жовтня з ладу вийшла низка критично важливих енергетичних об’єктів. У Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК "Укренерго" вимушена вводити безпрецедентні екстрені обмеження електропостачання.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В "Дії" можна буде взяти кредит на житло: як подати заявку

     • 434218 переглядiв

    Експерт розповів, у чому краще зберігати заощадження

     • 354782 переглядiв

    Маск закрив угоду з покупки Twitter і очолив компанію - FT

     • 252654 переглядiв

    Працюють сапери: у трьох районах Київщини буде чутно вибухи

     • 114118 переглядiв

    Дощі стихнуть: прогноз погоди на сьогодні

     • 213617 переглядiв