situatsiya-u-kazakhstani-mayzhe-vsi-aeroporti-vzhe-pratsyuyut-u-shtatnomu-rezhimi-ale-ne-v-almati

Ситуація у Казахстані: майже всі аеропорти вже працюють у штатному режимі, але не в Алмати

 • 15135 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Казахстані аеропорти працюють у штатному режимі, за винятком аеропортів Алмати та Талдикоргана. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Комітету цивільної авіації Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан.

Цитата:

“Усі аеропорти працюють у штатному режимі, крім аеропорту Алмати та аеропорту Талдикоргана. Аеропорти Алмати та Талдикоргана відновлять обслуговування після стабілізації ситуації”, — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Раніше через масові протести в Казахстані аеропорти припинили свою роботу.

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч проти 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Однак, масштабні протести продовжилися, набувши політичного забарвлення. Низка міст, такі як Алмати та Актау, перетворились на справжнє поле бою.

Увечері того ж дня Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із проханням про допомогу у наведенні ладу в країні. Після цього в країну почали прибувати “миротворці” з сусідніх пост-радянських країн - зокрема, з Росії.

У Казахстані внаслідок протестів затримали 7939 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу